Vakantietijd. Fotograferen in een wildpark

Het is vakantietijd. Tijd om er op uit te trekken met het gezin. Vaak wordt er in de vakantie in binnen- of buitenland door natuurliefhebbers wel een of ander wildpark aangedaan. Hoe fotografeer je nu het wild in een wildpark zonder dat je direkt ziet dat deze dieren in gevangenschap leven? Hieronder volgen enkele tips.
Let zeer goed op de achtergrond in je zoeker. Geen andere bezoekers van het park in beeld? Staat het hekwerk dat langs het park staat er niet op?
Let verder op informatie bordjes e.d.
Zie de foto’s van de damherten hieronder. Eerste foto: Op de achtergrond een hekwerk. Tweede foto: Hetzelfde park maar de foto is gemaakt vanuit een iets ander standpunt, nu is er geen hekwerk te zien en deze foto zou zomaar op de vrije wildbaan gemaakt kunnen zijn.

Wildparken lenen zich ook zeer goed voor het maken van portret foto’s van de dieren daar aanwezig. Maar ja, als je er erg dichtbij kunt komen staat er meestal weer een hekwerk tussen… wat nu? Door je zonnekap te verwijderen en je telelens tegen het gaas van het hekwerk te houden zal het hekwerk niet zichtbaar zijn op de foto! Zie foto 3: Portret van een frishling (wild zwijn) overigens in hetzelfde park gemaakt als de damherten.

Ik wens iedereen een fijne vakantie en veel fotoplezier!

foto 1

 

 foto 2.


foto 3.